Letöltés (PDF)

Szauna karbantartása


Szauna karbantartás

hasznos tippek, hogy hosszú ideig élvezhesse a finn szauna, infraszauna kabinját!

 

Érdemes Önnek is némi időt szakítania a szauna, infra szauna karbantartására, így tovább növelhető a szauna, infraaszauna élettartama és a használata is kellemesebb lesz.

Hogyan tartsa karban a szauna, infra szauna kabinját?


1. Általános szauna tisztítás: szauna tisztító és fertőtlenítő szerrel tüntethetjük el a szauna, infra szauna porát és szennyeződéseit. Arra kell ügyelni, hogy klórtartalmú vegyszeres anyagot ne használjunk a szauna tisztításakor. Beszívódhatnak a fa anyagába és a szauna, infra szauna használata során egészségre káros anyagok szabadulhatnak fel.

Tehát a szauna, infra szauna kabinban lerakódott por és egyéb szennyező anyagok eltávolítására a legjobb megoldás ha a szauna tisztító és fertőtlenítő koncentrátumot vízzel százszorosára hígítva, puha ruhával lemossuk ill. letöröljük a tisztítandó felületeket.

Érdemes szauna, infra szauna takarítását akkor elvégeznünk, amikor lesz némi időnk a szellőztetéshez is, így ki tudjuk szellőztetni a teljes szaunát, infraszaunát és azt a helyiséget is, ahol a szauna, infra szauna megtalálható. Így penészmentesító festék nélkül is elkerülhetjük a penészgomba elszaporodását szaunánkban.


2. A szauna, infra szauna ülőpadját és a szauna lábrácsát érdemes 4-5 havonta paraffin olajjal átkenni. A további teendőkről kérdezzük meg a szauna gyártóját, hogy mit javasol, hisz a felhasznált fa típusa is befolyásolhatja az eseteleges fa karbantartási és tisztítási munkálatokat.

TIPP
Minden szauna használat előtt érdemes szauna törölközőt magunk alá teríteni, így megelőzhető az ülőlap szennyeződése! Ezzel elkerülhetjük, hogy az izzadság közvetlenül rácsorogjon a szauna, infra szauna padozatára.

3. A szauna kályha tisztítása egyszerű folyamat: enyhe klórmentes tisztítószerrel töröljük át a szauna kályha külső részét. Az szauna kályha vízkő lerakódásait is így tüntethetjük el. Arra vigyázzunk csak, hogy a szauna kályha belső részére ne kerüljön véletlenül se tisztítószer.

A szauna kályhában található kövek "karbantartást" nem igényelnek. Általában 5-8 évig is használhatóak a szauna kövek. Ezután érdemes lehet újakra cserélni a szaunaköveket.

Összességében elmondható, hogy a szauna, infra szauna azon részeit kell rendszeresen tisztítani és/vagy fertőtleníteni, amely az emberi bőrrel közvetlenül is érintkezik. Így megelőzhetőek a fertőzések és a rossz "illat" kialakulása a szaunában, infraszaunában.

Amennyiben mégis valami speciális kérdése lenne, forduljon bizalommal felénk. Ezért is jó választás egy hazai szauna gyártótól vásárolni szaunát, hisz így sokkal biztosabbak lehetünk abban, hogy élvezhetjük a gyártó segítségét ilyen esetekben is!

Ajánlott termékek

Kanadai vöröscédrus padozatSzauna padanyag - Kanadai vöröscédrus
Harvia Cilindro szaunakályhaHarvia Cilindro szaunakályha vezérlés nélkül 9 KW
hu de en at sk cz
Kosár tartalma
0
Segíthetünk? ×
Laco MártaLaco Márta Laco Márta International manager üzenet küldése Online szauna felmérés
Balázs CsabaBalázs Csaba Balázs Csaba Ügyvezető / Designer üzenet küldése Online szauna felmérés