Letöltés (PDF)

Himalája sóterápia


Himalája sóterápia

 

A jövő himalája só wellness helysége

A ma embere, köztük a gyerekek is, számtalan egészség károsító tényezőnek van kitéve. Az elektromos berendezések, a szmog, a füst mind-mind felborítják a levegőben található pozitív és negatív töltésű részecskék természetes egyensúlyát. Közérzetünk nagymértékben függ a belélegzett levegő minőségétől. A levegő túl magas pozitív ion tartalma rossz közérzetet, fizikai, pszichés gyengeséget, álmatlanságot okozhat, előidézheti az immunrendszer gyengülését.

A himalája sóterápia ismereteink szerint a legtisztább és legjótékonyabb só. Kb. 250 millió évvel ezelőtt a triász (Mezozoikum) földtörténeti korszakában, a Nap elpárologtatta az Ősóceánt, az óceántól elkülönülő öblökben teljesen tiszta kristály sót hagyva hátra. Ezek a só-szigetek a Himalája hegység keletkezésekor, kb. 70 millió évvel ezelőtt részben a föld mélyére kerültek, ahol nagy nyomás alatt összepréselődtek. Így ez a só azokból az időkből származik, amikor a Föld még ősi, természetes egyensúlyban volt, nem a jelenkor szennyezett tengereiből nyerik lepárlással. Ma ez a kristálysó a Himalája mélyén eltemetve található, és a mai napig természetes módon, kézzel bányásszák.

A himalája sóterápia egyedülálló tulajdonságai:

 • A himalája sóterápia 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz
 • A himalája sóterápia teljesen tiszta, szennyeződés mentes
 • Keletkezésének körülményei és összetétele miatt egyedülálló színválasztékú és szépségű

A himalája sótéglákat, mint a neve is jelzi, felhasználhatjuk különféle építészeti célokra pl.: falrészlet, térelválasztó, Himalája sószoba, só hálószoba/gyerekszoba, Himalája wellness részleg, só szauna vagy akár egy egész só barlang illetve só kamra építésére. Ezzel nemcsak egy gyönyörű felületet, hanem egy egészséges és gyógyító légteret is varázsolhatunk otthonunkba, fitnesz és wellness centrumokba, fürdőkbe, hotelokba, vendég helységekbe, óvodákba, iskolákba stb..

A jövő himalája sószobái a himalája sóterápia hatásával

A himalája sótégla egy kb. 20x10x5 cm méretű téglaformára faragott himalája sókristály. A himalája sótégla kézzel bányászott termék, így mértani szempontból a méretek eltérőek lehetnek A himalája sótéglák színe barack színtől sötét narancsig változik, lehetnek teljesen egyszínűek vagy szépen erezettek is, attól függően, hogy a sóbánya mely rétegéből származnak.

A himalája sóterápia egy méregtelenítő gyógymód. A szervezet tisztulását fokozza, mivel a himalája só közismerten nagyfokú oldó hatása következtében a belélegzett sókristályok a légző járatok öntisztulását segítik elő. Himalája só felhasználásával épült sószoba természetes gyógymódot kínál az egészségünk védelmére. A himalája só szobákban, barlangokban különleges, bakteriológiailag rendkívül tiszta mikroklíma uralkodik. Az ásványi anyagokkal és jótékony mikroorganizmusokkal telített, levegője az egészségre előnyös negatív töltéssel bír. Mindemellett szervezetünk számára fontos kémiai elemeket - jódot, káliumot, magnéziumot, szelént - és más hasznos anyagokat tartalmaz.

A himalája sókabin, sóterápia gyógyhatásának legfontosabb tényezője a légzőszervek nyálkahártyájára és a hörgők sima izomzatára kifejtett hatás. Ezek a természetes állapotukban lévő ásványi anyagok adják meg a sóterápia nemességét és hatékonyságát. 1 óra a himalája só szobában annyit ér, mint egy teljes nap a tengerparton!

Himalája sóterápia hatásai:

 • A himalája sóterápia használatával nemcsak a légúti megbetegedéseken tudunk segíteni, hanem pl. allergiás megbetegedéseken,szénanátha, immunrendszer gyengeségén
 • A himalája sóterápia javítja az alvás minőségét
 • A sóterápia asztmásoknál csökkenti a krízisek számát
 • A himalája sóterápia fokozza a teherbírást

 

Himalája sóterápia kinek javasolt:

 • Egészségeseknek is - a sóterápia fokozza a teherbírást tüdőtisztító hatása révén-
 • Dohányosoknak
 • Légúti gyulladásos betegség esetén
 • Krupp, szénanátha, légcsőhurut, arcüreggyulladás, orrmellékgyulladás, fülgyulladás, hangszálgyulladás esetén
 • Allergiásoknak
 • Asztmásoknak
 • Sportolóknak
 • Ekcéma, psoriasis esetén

A himalája só szoba csíramentes, vírus mentes, valamint baktérium mentes. A himalája só szobák illetve sókabinok bárhol felállíthatóak, ahol elegendő hely van.

Valósítsa meg álmai himalája só szobáját!

hu de en at sk cz
Kosár tartalma
0