Letöltés (PDF)

Gyakran feltett kérdések


Gyakran feltett kérdések a szauna világában

 

Mit jelent „4 az 1-ben” szauna?


1 m2-en négy szauna szolgáltatást tudunk biztosítani:
1: Himalájai só kabin, só szauna
2: Infra kabin, Infra szauna
3: Finn szauna
4: Gőz szauna

Így helyet, pénzt tudunk megtakarítani.

 

Milyen gyakran használhatom az infraszaunát?

Az infra szauna kíméletes kezelésének hála, Ön akár napi rendszerességgel is szaunázhat.

 

Kalóriákat éget, fogyaszt?

Egy félórás infra szauna kúra alatt akár 300 kalóriát is „eléget”! Ameddig Ön az infra szauna kellemes melegében pihen, addig teste keményen dolgozik: izzadságot termel, vért pumpál, azaz megpróbálja hűteni magát. A kutatások szerint 30 perc alatt szervezete annyi kalóriát éget el, mintha ugyanennyit evezett, vagy futott volna. Nemcsak folyadékot, kilókat is veszít!

 

Az infra szauna csökkenti a fájdalmat?

Az infra szauna mélyreható hője segít a külső véredények kitágításában, enyhülést és gyógyulást hozva az izom-, és lágyszövetek sérüléseinek. A megnövekedett vérkeringés elszállítja az anyagcsere folyamatok során keletkezett hulladékot és oxigénben gazdag vérrel látja el az arra éhes izmokat, így azok gyorsabban felépülnek. Az izmok akkor biztosítják a legnagyobb rugalmasságot és mozgásszabadságot, ha a környező szövetek melegek.

 

Az infra szauna erősíti az immunrendszert?

Az infra szauna kabin mély melege megemeli a test hőmérsékletét, mintegy mesterséges lázat előidézve. Ahogy a szervezet immunrendszere harcol ennek a (vélt) láznak a legyőzéséért, úgy erősödik. Mindemellett az intenzív izzadás által a méreg-, és salakanyagok szervezetből történő eltávolításával az Ön egészsége és betegségekkel szembeni ellenállósága nagymértékben megnő.

 

Az infra szauna javítja, erősíti a vérkeringést?

Ahogy testünk megnöveli a verítéktermelést, hogy saját magát hűtse, a szív egyre keményebben dolgozik, hogy minél több vért, minél gyorsabban pumpáljon, ellátva ezzel a folyamatos gyakorlatozással járó megnövekedett szükségleteinket.

 

Megtisztítja a szervezetet a káros anyagoktól?

A felgyorsult vérkeringés arra ingerli a veríték mirigyeket, hogy felszabadítsák az összegyűlt méreg-, és salakanyagokat. A napi izzadás segíthet méregteleníteni szervezetét, mert megakadályozza, hogy a nagyon veszélyes nehézfémek (ólom, higany, cink, nikkel, kadmium) és ugyanígy az alkohol, nikotin, nátrium, kénsav felhalmozódását szervezetében.

 

Az infra szauna eltünteti a narancsbőrt?

Az infra szauna segít a cellulit (a gél-szerű csomók a bőr alatt, melyek nagyrészt vízből, zsírból állnak és megrekedtek a bőr alatti apró „zsebekben”) eltávolításában. Az európai szépségszalonok rendszeresen alkalmazzák a napi szauna kúrát a kezelések során. Mivel az infra szauna sugárzó hője akár háromszor mélyebbre hatol, mint a hagyományos szaunáké, ezért sokkal hatékonyabb.

 

Megszünteti az ízületi fájdalmakat?

Az infra terápia széles körben alkalmazott az ízületi betegségek valamely válfajában szenvedő betegek körében. Mindemellett a kezelés bizonyítottan hatékony a ficamok, az idegzsába, az izomgörcsök, az ízületi merevség és még sok más izom-, és csontrendszeri panasz hatásainak enyhítésében. A legtöbb merevség, fájdalom és érzékenység, melyek az időskor velejárói, az infra kezeléssel enyhíthető, vagy teljesen megszüntethető.

 

Az infra szauna feloldja a stresszt, megnyugtat?

Az infra szauna kabin rendszeres használatának, talán leggyorsabban jelentkező hatása a felüdülés, ahogy eltünteti az élettel járó gondokat és feszültségeket. Csak néhány perc az infra szauna finom melegében és máris érezzük jótékony hatását: mintha újjászülettünk volna, felfrissülve testben és lélekben egyaránt.

 

Megszépíti a bőrt?

A bőséges veríték, amely már az infra szauna kabinban eltöltött néhány perc után jelentkezik, nagy mértékben tartalmaz a szövetekbe mélyen beágyazott szennyező anyagokat és elhalt bőrsejteket. A felgyorsult vérkeringés felszínre hívja a bőr saját természetes tápanyagait, elősegíti a pattanások, kiütések, égések, vágások gyógyulását is: a nyílt sebek gyorsabban begyógyulnak és kisebb heg marad utánuk.

 

Gyógyszerek?

Amennyiben Ön orvosi recepten felírt gyógyszereket szed, konzultáljon orvosával az infra hullámok és a megnövekedett testhőmérséklet miatt azok hatásának esetleges változásával kapcsolatban. Egyes készítmények rontják szervezetünk hő elvezető, feldolgozó képességét.

 

Alkohol?

A közhiedelemmel ellentétben nem tanácsos úgymond „kiizzadni” a másnaposságot. Az alkoholos befolyásoltság csökkenti ítélőképességünket, így kisebb eséllyel vesszük észre, ha esetleg a megnövekedett hő negatívan hat ránk. Az alkohol emellett megemeli a szívverést, amit a szauna hatása még inkább fokoz.

 

Vérzékenység esetén használható az infra szauna?

A vérzékenységben szenvedőknek tanácsos kerülniük az infra szauna használatát.

 

Lázas állapotban használható a szauna?

Lázas állapotban nem tanácsolt semmilyen szauna használata.

 

Terhesség ideje alatt lehet szaunázni?

A kismamáknak tanácsos orvosuk véleményét kérniük BÁRMILYEN szauna használata előtt, mert bizonyos esetekben a magasabb testhőmérséklet hatására a magzat megsérülhet.

 

Menstruáció ideje alatt lehet szaunázni?

Az infraszaunázás a "nehéz napok" alatt ideiglenesen megerősítheti a menstruációt. Van, aki szándékosan idézi elő ezt a hatást a ciklussal jelentkező fájdalomérzet csökkentése céljából, mások egyszerűen mellőzik a szauna használatát azokon a napokon.

 

Implantátumok esetén lehet szaunázni?

Fém lábak, karok, mesterséges ízületek, vagy bármilyen más sebészi implantátum általában visszaveri az infra hullámokat, így ezeket nem melegíti fel ez a rendszer. Mindazonáltal tanácsos orvosa véleményét kérni infra szauna használatával kapcsolatban.

Ha fájdalmat érez, az implantátum közelében ne használja tovább az infraszaunát. A beültetett szilikont, vagy szilikon alapú fül/orr protézist melegítik az infra sugarak Mivel a szilikon 200 fok felett kezd olvadni, feltehetően nincs rá káros hatással az infra szauna. Mint mindig, tanácsos az orvos, illetve a gyártó véleményét kérni.

 

Biztonságos az infra sugárzás?

Az infra energia teljesen biztonságos. Valójában annyira, hogy a korházak pl. hasonló technológiával melegítik az újszülötteket. Az infravörös fény biztonságos tartományába esik, ellentétben az ibolyán túli és mikrohullámú sugárzással.

 

Mi a különleges a kanadai vörös cédrusban?

A vöröscédrus tetszetős egyenes szálszerkezetű, göcsmentes fa. A sokak által kedvelt jellegzetes és kellemes illatát évekig érezni lehet a szauna kabin napi használata mellett is. A cédrus különleges olajat termel, amely megvédi a rovarkártevőktől és a gombák okozta betegségektől. Nagyon jól ellenáll a vetemedésnek is, ezért a gyártók előszeretettel alkalmazzák az olyan vizes, párás helyen is, mint a szauna.

hu de en at sk cz
Kosár tartalma
0