Letöltés (PDF)

Kültéri szaunák kialakítása


A kertben, teraszon, önálló épületként megépített szauna előnyei leginkább a közvetlen kertkapcsolatban mutatkoznak meg. Minden megépíthető egy kültéri szauna kabinban, ami egy beltéri szaunában is, csupán a külső hőmérséklettel, illetve természeti elemekkel kell számolni. Megrendelőink igényei alapján szinte bárhová építünk szauna kabint, természetesen figyelembe véve az adott hely műszaki és technikai adottságait. Minden esetben szilárd, vízszintes, lehetőleg kőburkolattal ellátott alap szükséges 5-5 centiméteres peremmel. A szauna kabin méretétől és kialakításától függően egy illetve három fázis szükséges, megfelelő keresztmetszetű hálózattal, külön biztosítékkal, ajánlott érintésvédelmi relé alkalmazása.

Szükséges kialakítások kültéri szauna esetén:

 

Kültéri szauna szellőzés:


A szellőzés egy jól működő kültéri szauna lényegi eleme. A kellemetlen, rossz érzés a kültéri szaunában gyakran az oxigén hiányára vezethető vissza, és legtöbbször nem arra, hogy valaki nem tudja elviselni a szauna melegét. A szellőzés fontos továbbá a szauna kiszárításában is, hogy a visszamaradó nedvességet megszüntessük, és megakadályozzuk a veszélyes gombaképződést. Az iSauna Design Kft.. szauna esetében az ajtó felett pár centiméterrel illetve a szemben lévő oldalon két szellőző rés van kialakítva így biztosítva a kombinált szauna optimális oxigénellátását és a levegő áramlását.

Kültéri szauna hőszigetelés:


A kültéri szauna építése során külön figyelmet kell fordítani a szigetelésre. Az iSauna Design Kft. dupla hőtükrös, lépésálló Hi-tech, Purenit szigetelést alkalmaz.

Kültéri szauna vízszigetelés:


Az iSauna Design Kft. külön figyelmet fordít a kültéri szauna lábazat megfelelő kialakítására, mivel éppen ez az a terület, ahol a hibás és szakszerűtlen kivitelezés miatt időről időre olyan problémák keletkeznek, amelyek veszélyesek lehetnek az egészségre. Ha kezeletlen faanyagok hosszú időn át vízzel kerülnek kapcsolatba, az gyakran idő előtti korhadáshoz és penészgombák megjelenéséhez vezet, ami kifejezetten káros az egészségre.

Faanyagok kültéri kezelése:


A szabadban használt szauna faanyag szélsőséges időjárási viszonyoknak van kitéve. Az állandó hőmérsékletingadozás, a szél, pára, harmat, eső, hó, és a nap nagy energiájú sugarai pusztítják a fát és csökkentik a bevonat tartósságát. A kültéri szauna kezelés feladata, hogy megőrizze a fa szépségét, és védje az időjárási viszontagságoktól, a nap égető sugaraitól és a nedvességtől. De a jó kezelés nem csak vízálló, hanem páraáteresztő is ezért az iSauna Design Kft. 2 réteg bioolajjal kezeli a kültéri szauna külső lambériát.

Kültéri szauna tető kialakítása:

 

Az iSauna Design Kft. kültéri szaunái esetében zsindelytetőt és bádogtetőt alkalmaz, több színárnyalatból lehet választani.

 

Kültéri szauna csapadék elvezetés:


Minden kültéri szaunára kell esőcsatorna, mert a tetőről közvetlenül lecsorgó csapadék előbb-utóbb komoly károkat okozhat a szauna kabinban.

 

Kültéri szauna világítás:


Az iSauna Design Kft. speciális kültéri vízálló spotlámpákat használ.

 

Kültéri szauna vezérlés:


A szauna vezérlő, finn, infra, vagy kombi (finn és infra) szaunát képes vezérelni kiépítéstől függően. A vezérlő 4 nyelven kommunikál, időt és dátumot jelenít meg. A szauna kezelés végeztével hang- és fényjelzést bocsát ki. A szauna hő biztosíték gyárilag beállított 130 oC felett megszakítja működését. Kültéri szauna esetén a vezérlés fűthető.

hu de en at sk cz
Kosár tartalma
0