Letöltés (PDF)

Locsolós kályhás szauna


Locsolós kályhás szauna - a hagyományos finn szauna és az enyhe gőz tökéletes elegye

 

A szauna világa egy széles és színes világ. Ennek a világnak a szépsége, hogy mindenki olyan módon választhatja meg a számára megfelelő szauna, szaunázás típusát, hogy milyen hatást szeretne elérni.

A szauna lehet nyugtató vagy élénkítő szauna, száraz vagy gőzös szauna, hagyományos vagy bioszauna, illóolajos vagy himalája só terápiás szauna. A szauna lehet relaxáló, regeneráló, frissítő vagy izomlazító.

A szauna kedvelők többsége a száraz szaunát, vagyis a hagyományos finn szaunát ismeri és használja. Mivel mindegyik szauna típusnak különböző egészségjavító hatása van, ezért érdemes megismerkedni a többivel is.

Hazánkban is egyre elterjedtebbek a szauna szeánszok, felöntések. A különböző illóolajos, gyógynövényes, gyümölcsös, alkoholos felöntéseket jól lehet végezni a locsolós szaunakályha használatával.

 

Száraz szauna és locsolós kályhás szauna közti különbség

 

A hagyományos finn szauna a száraz szauna, ahol egy fatüzelésű szaunakályha vagy egy elektromos szaunakályha segítségével magas hőmérsékletet, 80-90 ºC-ot biztosítunk. A magas hőmérséklet hatására azonnal izzadni kezdünk, így távoznak szervezetünkből a méreganyagok és javul a bőr állapota.

A locsolós szaunakályha és a hagyományos finn szaunakályha között az alapvető különbség a szauna kövek mennyisége. A locsolós szaunakályha akár ötször annyi szauna követ tartalmazn és kialakítása miatt oldalról is és felülről is lehet locsolni az átforrósodott köveket.

A locsolós szaunákban a légnedvesség megfelelően alacsony, így tud elpárologni a víz az izzadságból. Felöntéskor egy erős ingerhatás érezhető, mert ilyenkor a lehűlés hirtelen megszakad.

Vizet öntünk vagy locsolunk a forró kövekre, a gőzfelhő a locsolós szauna légterében szétáramlik. Az így megnedvesített levegő lecsapódik a bőrön, ezáltal tovább hevül a bőr.

Ezeket a locsolós felöntéseket nagyon jól lehet különböző szauna illóolajokkal, szauna mézzel, mézszappannal és egyéb szauna kiegészítőkkel bolondítani.

Ma már nemcsak szállodákban, hanem otthoni szauna használatkor is tartanak szauna szeánszokat. Ezeken a szeánszokon különböző felöntéseket csinálnak különböző szauna kiegészítőkkel.

Az illóolajos szauna felöntések hatását lehet fokozni, ha minél többször ismételjük. A locsolós szaunakályha esetében ez nem okoz gondot a nagy mennyiségű szauna köveknek köszönhetően.

Ajánlott termékek

Harvia Kivi szaunakályha vezérlés nélkülHarvia Kivi szaunakályha vezérlés nélkül 7 KW
Harvia Cilindro szaunakályhaHarvia Cilindro szaunakályha vezérlés nélkül 9 KW
hu de en at sk cz
Kosár tartalma
0
Segíthetünk? ×
Laco MártaLaco Márta Laco Márta International manager üzenet küldése Online szauna felmérés
Boros VeraBoros Vera Boros Vera Egyedi szauna designer üzenet küldése Online szauna felmérés
Balázs CsabaBalázs Csaba Balázs Csaba Kiemelt Projekt Manager üzenet küldése Online szauna felmérés