Letöltés (PDF)

Locsolós kályhás szauna


Locsolós kályhás szauna - a hagyományos finn szauna és az enyhe gőz tökéletes elegye

 

A szauna világa egy széles és színes világ. Ennek a világnak a szépsége, hogy mindenki olyan módon választhatja meg a számára megfelelő szauna, szaunázás típusát, hogy milyen hatást szeretne elérni.

A szauna lehet nyugtató vagy élénkítő szauna, száraz vagy gőzös szauna, hagyományos vagy bioszauna, illóolajos vagy himalája só terápiás szauna. A szauna lehet relaxáló, regeneráló, frissítő vagy izomlazító.

A szauna kedvelők többsége a száraz szaunát, vagyis a hagyományos finn szaunát ismeri és használja. Mivel mindegyik szauna típusnak különböző egészségjavító hatása van, ezért érdemes megismerkedni a többivel is.

Hazánkban is egyre elterjedtebbek a szauna szeánszok, felöntések. A különböző illóolajos, gyógynövényes, gyümölcsös, alkoholos felöntéseket jól lehet végezni a locsolós szaunakályha használatával.

 

Száraz szauna és locsolós kályhás szauna közti különbség

 

A hagyományos finn szauna a száraz szauna, ahol egy fatüzelésű szaunakályha vagy egy elektromos szaunakályha segítségével magas hőmérsékletet, 80-90 ºC-ot biztosítunk. A magas hőmérséklet hatására azonnal izzadni kezdünk, így távoznak szervezetünkből a méreganyagok és javul a bőr állapota.

A locsolós szaunakályha és a hagyományos finn szaunakályha között az alapvető különbség a szauna kövek mennyisége. A locsolós szaunakályha akár ötször annyi szauna követ tartalmazn és kialakítása miatt oldalról is és felülről is lehet locsolni az átforrósodott köveket.

A locsolós szaunákban a légnedvesség megfelelően alacsony, így tud elpárologni a víz az izzadságból. Felöntéskor egy erős ingerhatás érezhető, mert ilyenkor a lehűlés hirtelen megszakad.

Vizet öntünk vagy locsolunk a forró kövekre, a gőzfelhő a locsolós szauna légterében szétáramlik. Az így megnedvesített levegő lecsapódik a bőrön, ezáltal tovább hevül a bőr.

Ezeket a locsolós felöntéseket nagyon jól lehet különböző szauna illóolajokkal, szauna mézzel, mézszappannal és egyéb szauna kiegészítőkkel bolondítani.

Ma már nemcsak szállodákban, hanem otthoni szauna használatkor is tartanak szauna szeánszokat. Ezeken a szeánszokon különböző felöntéseket csinálnak különböző szauna kiegészítőkkel.

Az illóolajos szauna felöntések hatását lehet fokozni, ha minél többször ismételjük. A locsolós szaunakályha esetében ez nem okoz gondot a nagy mennyiségű szauna köveknek köszönhetően.

Ajánlott termékek

Harvia Kivi szaunakályha vezérlés nélkülHarvia Kivi szaunakályha vezérlés nélkül 7 KW
Harvia Cilindro szaunakályhaHarvia Cilindro szaunakályha vezérlés nélkül 9 KW
hu de en at sk cz
Kosár tartalma
0
Segíthetünk? ×
Laco MártaLaco Márta Laco Márta International manager üzenet küldése Online szauna felmérés
Balázs CsabaBalázs Csaba Balázs Csaba Ügyvezető / Designer üzenet küldése Online szauna felmérés