Letöltés (PDF)

Száraz finn szauna


Száraz finn szauna - az eredeti finn szauna

 

A szauna világa egy széles világ. Olyan világ ez, ahol mindenki kiválaszthatja a számára megfelelő szauna típust. Oly módon választhatja meg a megfelelő szauna, szaunázás típusát, amilyen hatást szeretne elérni.

A szauna lehet nyugtató vagy élénkítő, száraz vagy gőzös szauna, hagyományos vagy bioszauna, illóolajos vagy himalája só terápiás szauna.

A száraz finn szauna használható méregtelenítő, egészségjavító hatása miatt, de a finn szauna tökéletes a mindennapok gondjait elűzni, vagy javítani a bőr állagát, szépségét.

 

Száraz finn szauna

A hagyományos finn szauna a száraz szauna, ahol egy fatüzelésű vagy egy elektromos finn szauna kályha segítségével magas hőmérsékletet, 80-90 °C-ot biztosítunk. A magas hőmérséklet hatására azonnal izzadni kezdünk, így távoznak szervezetünkből a méreganyagok és javul a bőr állapota.

A hőmérséklet magas, viszont a páratartalom alacsony. Ezért hívjuk száraz finn szaunának.

A száraz finn szauna átlagos használata 10-15 perc, mely után 20-25 percet ajánlott pihenni. Ezt a finn szauna élményt érdemes többször elvégezni egymás után.

A száraz finn szauna használata után javasolt hideg vizes hűtés használata. Ez lehet egy tusoló is, de egyre közkedveltebb a szauna merülő dézsa, vagy a falra szerelhető dézsa fürdő.

A száraz finn szaunában a bőr pólusai kitágulnak. A hideg víz hatására a pólusok összehúzodnak, így javul a bőr rugalmassága, és visszaáll a vérnyomásunk, testhőmérsékletünk is.

A száraz finn szauna hatása fokozható különböző szauna kiegészítőkkel, mint pl. szauna méz, mézszappan, szauna illóolajok vagy a himalája só.

hu de en at sk cz
Kosár tartalma
0
Segíthetünk? ×
Laco MártaLaco Márta Laco Márta International manager üzenet küldése Online szauna felmérés
Boros VeraBoros Vera Boros Vera Egyedi szauna designer üzenet küldése Online szauna felmérés
balázs csababalázs csaba balázs csaba Ügyvezető / Designer üzenet küldése Online szauna felmérés