Letöltés (PDF)

Száraz finn szauna


Száraz finn szauna - az eredeti finn szauna

 

A szauna világa egy széles világ. Olyan világ ez, ahol mindenki kiválaszthatja a számára megfelelő szauna típust. Oly módon választhatja meg a megfelelő szauna, szaunázás típusát, amilyen hatást szeretne elérni.

A szauna lehet nyugtató vagy élénkítő, száraz vagy gőzös szauna, hagyományos vagy bioszauna, illóolajos vagy himalája só terápiás szauna.

A száraz finn szauna használható méregtelenítő, egészségjavító hatása miatt, de a finn szauna tökéletes a mindennapok gondjait elűzni, vagy javítani a bőr állagát, szépségét.

 

Száraz finn szauna

A hagyományos finn szauna a száraz szauna, ahol egy fatüzelésű vagy egy elektromos finn szauna kályha segítségével magas hőmérsékletet, 80-90 °C-ot biztosítunk. A magas hőmérséklet hatására azonnal izzadni kezdünk, így távoznak szervezetünkből a méreganyagok és javul a bőr állapota.

A hőmérséklet magas, viszont a páratartalom alacsony. Ezért hívjuk száraz finn szaunának.

A száraz finn szauna átlagos használata 10-15 perc, mely után 20-25 percet ajánlott pihenni. Ezt a finn szauna élményt érdemes többször elvégezni egymás után.

A száraz finn szauna használata után javasolt hideg vizes hűtés használata. Ez lehet egy tusoló is, de egyre közkedveltebb a szauna merülő dézsa, vagy a falra szerelhető dézsa fürdő.

A száraz finn szaunában a bőr pólusai kitágulnak. A hideg víz hatására a pólusok összehúzodnak, így javul a bőr rugalmassága, és visszaáll a vérnyomásunk, testhőmérsékletünk is.

A száraz finn szauna hatása fokozható különböző szauna kiegészítőkkel, mint pl. szauna méz, mézszappan, szauna illóolajok vagy a himalája só.

hu de en at sk cz
Kosár tartalma
0