Letöltés (PDF)

Gőzszauna bio kályhával


Gőzszauna - A gőzfürdő és a szauna

 

A gőzfürdő és a szauna nagyon hasonló. A szaunában (amit száraz gőznek is szoktak hívni) magasabb a hőmérséklet, a relatív páratartalom pedig alacsonyabb, mint a gőzfürdőben, ahol 40-60 ºC van, viszont a páratartalom akár 80% is lehet. A szauna erősen, a kevésbé forró, nedves gőzszauna kíméletesebben izzaszt.

A gőzszauna azoknak is jól bírható, akiknek magas a vérnyomásuk, asztmás vagy allergiás tüneteik miatt számukra a hagyományos finn szauna fullasztó hatással van. Használhatják a gőzszauna fürdőt gyerekek és idősek is egyaránt.

A gőzszauna különböző típusokban alakítható. Kialakíthatunk csak gőzszauna kabint, kombinálhatjuk a finn szaunát vagy infraszaunát gőzzel, illetve megálmodhatunk olyan kombinált szauna megoldást, ahol a finn szauna és a gőzszauna egy szauna kályháról működik.

A Harvia Steamer gőzfejlesztő használatát azoknak ajánljuk, akik nehezen viselik a hagyományos szauna magas hőmérsékletét. Egy lágyabb és nedvesebb szauna fürdőt biztosít.

Alacsonyabb hőfokon, magasabb páratartalommal tovább élvezhetjük az szauna illóolajak gyógyító hatását, vagy a szaunaméz bőrnyugtató és fiatalító érzetét.

A gőzfejtesztőnek köszönhetően a gőzszauna kabint használhatjuk aroma kabinként is. A különböző illóolajoknak, aromáknak más-más hatásuk van a szervezetünkre. Kedvünk szerint választhatjuk meg a megfelelő illatot, ami a gőzzel keveredve egészségjavító hatással bír.

A Steamer-t használhatjuk önállóan csak gőzkabinban, de finn szauna kályha mellé vagy infrakabinban is elhelyezhető. Tökéletes kiegészítője a finn szauna valamint az infraszauna mindennapi használatának is.

A gőzszauna gőzfejlesztőjének egyedi tartozéka és kiegészítője egy kerámia tartó, amibe hangulattól függően különböző illóolajakat, gyógynövényeket vagy himalája sót is elhelyezhetünk.

 

Harvia Bio szauna kályhák

A Harvia cég Bio szauna kályhák használatát azoknak javasoljuk, akik a finn szauna érzését és a gőzszauna kellemes hatását egyaránt kedvelik.

A Harvia Vega kombi egy elektromos szauna kályha és egy gőzfejlesztő egység különleges elegye, mely sokrétű felhasználást tesz lehetővé.

Segítségével a szauna kabint használhatjuk akár tradicionális finn szaunaként, gőzös szaunaként, gyógynövény szaunaként vagy aromakabinként is.

Egy kombinált szauna kályhán belül megtalálható az elektromos finn kályha és a gőzfejlesztő. Különlegessége, hogy külön és egyszerre is használható a két funkció.

Ajánlott termékek

Harvia gőzgenerátorHarvia gőzgenerátor 9kW
hu de en at sk cz
Kosár tartalma
0
Segíthetünk? ×
Laco MártaLaco Márta Laco Márta International manager üzenet küldése Online szauna felmérés
Boros VeraBoros Vera Boros Vera Egyedi szauna designer üzenet küldése Online szauna felmérés
Balázs CsabaBalázs Csaba Balázs Csaba Kiemelt Projekt Manager üzenet küldése Online szauna felmérés