Letöltés (PDF)

Gőzszauna bio kályhával


Gőzszauna - A gőzfürdő és a szauna

 

A gőzfürdő és a szauna nagyon hasonló. A szaunában (amit száraz gőznek is szoktak hívni) magasabb a hőmérséklet, a relatív páratartalom pedig alacsonyabb, mint a gőzfürdőben, ahol 40-60 ºC van, viszont a páratartalom akár 80% is lehet. A szauna erősen, a kevésbé forró, nedves gőzszauna kíméletesebben izzaszt.

A gőzszauna azoknak is jól bírható, akiknek magas a vérnyomásuk, asztmás vagy allergiás tüneteik miatt számukra a hagyományos finn szauna fullasztó hatással van. Használhatják a gőzszauna fürdőt gyerekek és idősek is egyaránt.

A gőzszauna különböző típusokban alakítható. Kialakíthatunk csak gőzszauna kabint, kombinálhatjuk a finn szaunát vagy infraszaunát gőzzel, illetve megálmodhatunk olyan kombinált szauna megoldást, ahol a finn szauna és a gőzszauna egy szauna kályháról működik.

A Harvia Steamer gőzfejlesztő használatát azoknak ajánljuk, akik nehezen viselik a hagyományos szauna magas hőmérsékletét. Egy lágyabb és nedvesebb szauna fürdőt biztosít.

Alacsonyabb hőfokon, magasabb páratartalommal tovább élvezhetjük az szauna illóolajak gyógyító hatását, vagy a szaunaméz bőrnyugtató és fiatalító érzetét.

A gőzfejtesztőnek köszönhetően a gőzszauna kabint használhatjuk aroma kabinként is. A különböző illóolajoknak, aromáknak más-más hatásuk van a szervezetünkre. Kedvünk szerint választhatjuk meg a megfelelő illatot, ami a gőzzel keveredve egészségjavító hatással bír.

A Steamer-t használhatjuk önállóan csak gőzkabinban, de finn szauna kályha mellé vagy infrakabinban is elhelyezhető. Tökéletes kiegészítője a finn szauna valamint az infraszauna mindennapi használatának is.

A gőzszauna gőzfejlesztőjének egyedi tartozéka és kiegészítője egy kerámia tartó, amibe hangulattól függően különböző illóolajakat, gyógynövényeket vagy himalája sót is elhelyezhetünk.

 

Harvia Bio szauna kályhák

A Harvia cég Bio szauna kályhák használatát azoknak javasoljuk, akik a finn szauna érzését és a gőzszauna kellemes hatását egyaránt kedvelik.

A Harvia Vega kombi egy elektromos szauna kályha és egy gőzfejlesztő egység különleges elegye, mely sokrétű felhasználást tesz lehetővé.

Segítségével a szauna kabint használhatjuk akár tradicionális finn szaunaként, gőzös szaunaként, gyógynövény szaunaként vagy aromakabinként is.

Egy kombinált szauna kályhán belül megtalálható az elektromos finn kályha és a gőzfejlesztő. Különlegessége, hogy külön és egyszerre is használható a két funkció.

Ajánlott termékek

Harvia gőzgenerátorHarvia gőzgenerátor 9 kW
hu de en at sk cz
Kosár tartalma
0