Letöltés (PDF)

Philips Vitae infrasugárzó


Philips Vitae infratechnológia

 

Az infraszaunázás lényege a mélymeleg hatás segítségével történő méregtelenítés, ill. a szövetek átmelegítése az infrasugárzó által.. Ez a hatás annál erőteljesebb, hatékonyabb, minél nagyobb az infrasugárzó és infrasugarak bőr alá hatolásának mélysége. Ez a behatolási képesség pedig annál nagyobb, minél rövidebb az infrasugarak hullámhossza.

Az infraszaunák napjainkban mind magánhasználatban, mind egészségcentrumokban egyre szélesebb körben terjednek el. Használják a természetgyógyászatban, a hagyományos gyógyászatban, kozmetikákban, hotelekben, panziókban, fürdőkben. Az iSauna Design Kft. infraszaunáiban Philips Vitae infrasugárzó biztosítja az infravörös sugárzást (csúcstechnológia). Az infraszálat magába befoglaló lámpatest hosszú kísérletezési folyamat során kialakított, speciálisan erre a célra hajlított parabola-tükör, mely a ráeső infrasugarakat maximális hatékonysággal veri vissza a kabin terébe, biztosítva ezzel a maximális hatást, valamint az infraterhelés szabályozhatóságát. Ez utóbbi azt jelenti, hogy testünk infraterhelése a test és az infraszálak egymáshoz viszonyított pozíciójával hatékonyan és jól tervezhetően szabályozható.

A Philips cég speciálisan infraszaunák számára kifejlesztett Philips Vitae infrahalogén lámpa-családja az infravörös tartomány teljes spektrumát (hullámhossztartományát) biztosítja. A Philips-Vitae infrasugárzó a piacon egyedüliként tartalmazza a rövidhullámú infrasugarakat is, melynek eredményeképpen a legmélyebb bőr alá hatolást képes elérni (5-6 mm), így a jelenleg elérhető leghatékonyabb infraszaunázást képes biztosítani.

 

Az infravörös tartomány

A Philips Vitae infralámpa, infrasugárzó a teljes infravörös tartományon belül optimális összetételt sugároz (ami infravörös A, B és C sugárzásból áll) – mely legmegfelelőbb az emberi bőr számára. Így a megfelelő behatolási mélység mellett optimális hőérzetet biztosít, a szervezet felmelegedése szórtabb, kellemesebb és hatásosabb. A Philips Vitae infralámpa által nyújtott hő megközelíti a Nap természetes sugárzását.

A teljes hullámhossztartomány sugárzásával így egyenletes, a bőr, illetve a bőr alatti szövetrétegek egyenletes és mély átmelegítésével érünk el hatékony méregtelenítést.

Infravörös A (rövidhullámhosszú) sugárzás:

A Philips Vitae infrahalogén lámpa esetében a IV A sugárzás megegyezik a nap IV A sugárzásával. Ez biztosítja az ember felső bőrrétegének (szubkután) mély (5 mm), hatékony és kellemes felmelegítését. Ez eredményezi a kabin hőmérsékleténél jóval magasabb hőérzetet. Az infrasugárzó kialakításakor a tervezők, tudósokkal együtt működve maximálisan figyelembe vették az emberi bőr természetes hőelnyelő képességét.

Infravörös B (középhullámhosszú) sugárzás:

A Philips Vitae halogén lámpa ötször több IV B sugárzást nyújt, mint a Nap. Az IV B (középhullámhosszú) sugarak 3-4 mm behatolási mélységre képesek, a bőrfelszín alatti rétegek egyenletes átmelegítéséért felelősek.

Infravörös C (hosszúhullámhosszú) sugárzás:

Ezek a sugarak a természetben nem érik el a Föld felszínét. Az IV C (hosszú hullám) sugarak csak a bőrfelszínt melegítik fel, bőrbe hatolás nélkül. IV-A-nál alacsonyabb behatolási képességük miatt a bőrfelszín alatt elhelyezkedő fájdalomérzékelők figyelmeztetéséért felelősek, így segítik elő az infraszauna használatának biztonságát.

Műszaki információk:

  • Üzemeltetéséhez 230 V-os, egyfázisú áramkör szükséges
  • A Philips Vitae infrasugárzó 350 W, 500 W és 750 W-os kivitelben kapható
  • A Philips Vitae infrasugárzó élettartama 5000 üzemóra. Ez azt jelenti, hogy átlagos használat mellett ez az élettartam 30-35 év
  • Az infrasugárzó méretei: 83x18x9 cm (vízszintes); 83x18x13 cm (sarok)
  • Színhőmérséklet: 1750 Kelvin

 

Szekcionális teljesítmény- és hőmérsékletszabályozó, időkapcsoló elektronika

A vezérlő segítségével az infravörös sugárzás és a hőfok százalékos arányban állíthatóvá válik. Kabinon belül az infravörös sugárzás és a hőfok két szekcióra bontható. A szekciókon belül manuálisan és automatikusan történik a szabályozás. Elkerülve azt, hogy az infravörös hullám nagy dózisban érje a szervezetet, így az egyenletesen fejti ki gyógyhatását és nem megterhelő az emberi szervezetnek.

A szauna vezérlő finn, infra, vagy kombi (finn és infra) szaunát képes vezérelni kiépítéstől függően. A vezérlő 3 nyelven kommunikál, időt és dátumot jelenít meg. A kezelés végeztével hang- és fényjelzést bocsát ki. A hőbiztosíték gyárilag beállított 130°C felett megszakítja működését.

 

Felmelegítési idő nélküli üzemelés

A Philips Vitae infrasugárzó nem igényel előmelegítési időt, bekapcsoláskor azonnal élvezhető jótékony hatása, így nem fogyaszt felesleges energiát, ellentétben más infrasugárzókkal (10 – 30 perc felmelegedési idő), illetve a hagyományos finn szaunával (45-60 perc felmelegedési idő). Ennek oka, hogy a lámpa és az infraszál köré halogén gáz van töltve, így bekapcsoláskor az azonnal eléri üzemi hőmérsékletét, kikapcsoláskor ugyanolyan gyorsan le is hûl. A Philips Vitae infrasugárzó így energia- és időtakarékosan, nagy hatékonysággal mûködik. Az iSauna Design Kft. infraszaunáiban (a finn szaunával ellentétben) a használó személy közvetlenül melegszik fel, a levegő csupán kis mértékben, mivel nem közvetítő eleme a hőnek. Ennek megfelelően az infraszaunában elegendő a 40 – 65 °C hőmérséklet.

 

A teljes infravörös sugárzási tartomány

Az infraszauna lényege, hogy a benne generált infravörös sugarak a bőr alá minél mélyebben behatolva, azt felmelegítve méregtelenítsék a szervezetet. Ez a behatolás annál mélyebb, minél rövidebb hullámhosszú infrasugarakat használunk.

A Philips Vitae infrasugárzó a piacon jelenleg a leghatékonyabb infrasugárzó, mely a legmélyebben képes a bőr alá juttatni az infrasugarakat (5-6 mm). Ez annak köszönhető, hogy egyedül ezek a sugárzók biztosítják az infravörös sugárzás teljes hullámhossztartományát, így a legmélyebb behatolást biztosító rövidhullámú sugarakat is.

 

5000 üzemóra élettartam

A Philips Vitae infrasugárzó rendszeres használat mellett 30-35 éves üzemidővel rendelkeznek.
Az iSauna Design Kft. a Philips Vitae sugárzókra 5000 üzemóra, vagy 5 év teljeskörû garanciát vállal.

Ajánlott termékek

Philips Vitae infrapanel/Dr.FischerInfrapanel Philips Vitae/Dr.Fischer SCHOTT Nextrema®
Infraszauna vezérlésMultifunkcionális infra szauna vezérlés magyar menüvel
hu de en at sk cz
Kosár tartalma
0