Letöltés (PDF)

Kültéri szauna házak


Kültéri wellness szauna házak építése világszínvonalon!

Minden megépíthető egy kültéri szaunaházban, ami egy beltériben is, csupán a külső hőmérséklettel, illetve természeti elemekkel kell számolni. Megrendelőink igényei alapján szinte bárhová építünk szauna házat, természetesen figyelembe véve az adott hely műszaki és technikai adottságait.

Kizárólag I. osztályú finn és kanadai kültéri szauna faanyagokat használunk, mert a szabadban használt szauna faanyag szélsőséges időjárási viszonyoknak van kitéve. Az állandó hőmérsékletingadozás, szél, pára, harmat, eső, hó, és a nap nagy energiájú sugarai pusztítják a fát és csökkentik a kültéri szauna bevonatának tartósságát.

A kültéri szaunaház elhelyezésekor érdemes arra is gondolni, hogy két szauna szeánsz között a lehűlést elősegíthetjük zuhanyzással, merülő dézsába vagy medencébe csobbanással, esetleg a szabadban való relaxálással egy pihenőágyon. Ezek még télen is jól esnek a 80-90 fokos meleg után.

Szükséges kialakítások kültéri szaunaház, kültéri szauna esetén:

A szellőzés egy jól működő szauna, szaunaház lényegi eleme. A kellemetlen, rossz érzés a szauna kabinban gyakran az oxigén hiányára vezethető vissza, és legtöbbször nem arra, hogy valaki nem tudja elviselni a szauna melegét. A szellőzés fontos továbbá a szauna, szaunaház kiszárításában is, hogy a visszamaradó nedvességet megszüntessük, és megakadályozzuk a veszélyes gombaképződést. Az iSauna Design Kft. szauna manufaktúra szaunák esetében az ajtó felett pár centiméterrel, illetve a szemben lévő oldalon két szellőző rés van kialakítva így biztosítva a szauna és szaunaház optimális oxigénellátását és a levegő áramlását.

A kültéri szaunaház, kültéri szauna hőszigetelése:

A kültéri szauna, kültéri szaunaház építés során külön figyelmet kell fordítani a szigetelésre. Az iSauna Design Kft. manufaktúra dupla hő tükrös, lépésálló ásványgyapot szigetelést alkalmaz kültéri szauna esetében.

A kültéri szaunaház, kültéri szauna vízszigetelése:

Az iSauna Design Kft.Szauna Manufaktúra külön figyelmet fordít a lábazat megfelelő kialakítására, mivel éppen ez az a terület, ahol a hibás és szakszerűtlen kivitelezés miatt időről időre olyan problémák keletkeznek, amelyek veszélyesek lehetnek az egészségre. Ha kezeletlen faanyagok hosszú időn át vízzel kerülnek kapcsolatba (például gyakori bővizű felmosás következtében vagy, mert megáll rajtuk a víz) az gyakran a szauna lambéria idő előtti korhadásához és penészgombák megjelenéséhez vezet, ami kifejezetten káros az egészségre.

Faanyagok kültéri kezelése:

A szabadban használt faanyag szélsőséges időjárási viszonyoknak van kitéve a kültéri szauna esetében. Az állandó hőmérsékletingadozás, szél, pára, harmat, eső, hó, és a nap nagy energiájú sugarai pusztítják a fát és csökkentik a bevonat tartósságát. A kültéri szauna, szaunaház kezelés feladata, hogy megőrizze a fa szépségét, és védje az időjárási viszontagságoktól, a nap égető sugaraitól és a nedvességtől. De a jó kezelés nem csak vízálló, hanem páraáteresztő is ezért az iSauna Design Kft. Szauna Manufaktúra két réteg bio olajjal kezeli a külső lambériát a kültéri szauna, szaunaház esetében.

Kültéri szaunaház, kültéri szauna tető kialakítása:

Az iSauna Design Kft. Szauna Manufaktúra zsindelytetőt vagy bádogtetőt alkalmaz a kültéri szauna, kültéri szaunaház esetén. Több színárnyalatból lehet választani, ami harmonizál a szauna, szaunaház stílusával, faanyagával.

Csapadék elvezetés:

Minden kültéri szaunára, kültéri szaunaházra kell esőcsatorna, mert a tetőről közvetlenül lecsorgó csapadék előbb-utóbb komoly károkat okozhat a szaunában.

Kültéri szaunaház, kültéri szauna világítás:

Az iSauna Design Kft. szauna manufaktúra speciális kültéri vízálló spotlámpákat használ.

Kültéri szaunaház, kültéri szauna vezérlés:

A kültéri szauna vezérlő, finn, infra, vagy kombi (finn és infra) szaunát képes vezérelni kiépítéstől függően. A szauna vezérlő 4 nyelven kommunikál, időt és dátumot jelenít meg. A kezelés végeztével hang- és fényjelzést bocsát ki. A hő biztosíték gyárilag beállított 130 oC felett megszakítja működését. Kültéri szauna, kültéri szaunaház esetén a vezérlés fűthető.

hu de en at sk cz
Kosár tartalma
0